Simpele uitleg over het maken en toevoegen van een sitemap

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een inhoudsopgave van je website. Google en Bing weten dan waar je site overgaat, hoeveel pagina’s er in totaal zijn en waar ze te vinden zijn.

sitemap generatorWat heb je nodig om een sitemap te maken?

Behalve een Google account en een Hotmailaccount heb je een programma nodig dat sitemap voor je aanmaakt. Ik zelf gebruik altijd de generator van Ranking today

Sitemap maken

Je vult de link van je pagina in het venster en druk op “create Google sitemap”. Dit bestand sla je op in een map op je harde schijf (bv downloads).

Sitemap uploaden naar server

De sitemap stuur je door naar het public gedeelte van je website. Controleer of je sitemap in de goede map staat. Hij hoort in de map te staan, waar ook de rest van je website te vinden is. Kopieer het hele adres. Deze heb je nodig om je sitemap toe te voegen.

Google en Bing.

Open het webmaster programma van Google. Heb je nog geen account, dan is het gemakkelijk om deze aan te maken. Open het “hulpprogramma voor webmasters” en in je dashboard staat rechts “sitemap”.  Als je hierop klikt, kun je rechtsboven je sitemap toevoegen.

Dit adres bestaat uit: http://www.naamvanjesite.nl/www.naamvanjesite.nl_sitemap.xml

In plaats van een sitemap gelijk toe te voegen, is het slim om deze eerst te testen.  Nu zit jouw taak erop en is Google aan de beurt. Ze zullen je site crawlen en je pagina’s indexeren.

 Bing werkt nagenoeg hetzelfde. De pagina ziet er iets anders uit, maar werkt hetzelfde.

Onder “activiteiten op je site” tref je het vakje sitemap aan. Onderaan is een regel om je sitemap toe te voegen.

Spendeer wat tijd aan de webmaster programma’s. Je kunt hier behoorlijk wat informatie en analyses over je website terug vinden.  Wijzig je je pagina of komen er pagina’s bij, dan is het verstandig om je sitemap opnieuw te uploaden naar je sesrver. Meld hem dan ook bij Google weer aan (opnieuw indienen).

logo-online-digits-website-logo1.jpg

Terug van weggeweest. Met een nieuwe naam Online Digits en met meer activiteiten -Webdesign en Evenementen aan huis- deel ik graag mijn ervaring, kennis en enthousiasme met je. Ervaringen | webdesign | SEO-marketing | logo ontwerp | kinderfeest aan huis | vrijgezellenfeesten

Tagged with: , , ,
Geplaatst in Online Digits Webdesign

Plaats een reactie